2019. október 9., szerda 16:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - DK: Indítson hivatalból vizsgálatot az ügyészség a Borkai-hálózat korrupciós ügyeiben!

    Az elmúlt napok oknyomozó cikkei és nyilvánosságra került információi tökéletesen megmutatták, hogy Borkai Zsolt maffiamódszerekkel szállta meg Győrt és telepedett rá a város pénzére. Se szeri, se száma a korrupciós ügyeknek, és az biztos, hogy ilyen mértékű lopások az ország egyetlen pontján sem történhetnének meg Orbán Viktor tudta és beleegyezése nélkül. Meggyőződésünk, hogy amit Borkai Zsolt csinál évek óta, az nem a győri modell, hanem a Fidesz-modell, ez történik minden Fidesz által vezetett városban.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy mennyi pénz jutott Orbán Viktorhoz a győri lopásokból; hány százalékát kapta az ellopott pénzeknek a mindezek felett szemet hunyó miniszterelnök? A DK azt követeli, hogy az ügyészség hivatalból indítson vizsgálatot a Borkai-hálózat korrupciós ügyeiben! Ha ezt nem teszik meg az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk ellenére sem, akkor az azt jelenti, hogy Orbán Viktor is haszonélvezője Győr szétlopásának. Borkai Zsolt már így is, úgy is elbukott, ha a győri korrupciós ügyekben továbbra sem történik semmi, akkor azért van, mert annak Orbán Viktor is a haszonélvezője lehet.

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.