2019. október 10., csütörtök 14:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - A Fidesz szájkosarat tenne a tanárokra azért, hogy ne beszélhessenek a fizetéseikről

    A Fidesz már azt is meg akarja tiltani a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek, mert nem akarja, hogy a közvélemény széles körben szembesüljön a megalázó bérekkel. Szerencsére van, akiket nem hallgattathat el vagy fenyegethet meg, így az Európai Bizottság jelentéséből megtudhatjuk, hogy mit akar annyira eltitkolni az Orbán-kormány.

Magyarországon a legmagasabb végzettségű, pályakezdő tanár bruttó fizetése 211 982 forint, miközben Németországban a kezdő pedagógusok 1 580 112 forintra számíthatnak.

A Fidesz megint erőből politizál, jogsértő módon akarja némaságra kötelezni a tanárokat ahelyett, hogy a megalázóan alacsony béreket felemelné.

Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra munkásai mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a kormány sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.  Amivel csak azt fogják elérni, hogy 2020-ra a magyar bérből és fizetésből élők havi járandósága éri majd a legkevesebbet az Európai Unióban.  
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.