2019. október 10., csütörtök 19:46

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2019. október 7-8-án tartotta a XXVIII. Katonanemzedéki Találkozót Pákozdon és Balatonakarattyán.

    A Katonanemzedéki Találkozó második napján – továbbra is Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban – először a rendszerváltás időszakáról szólt Borsits László nyá. vezérezredes, akkori vezérkari főnök, majd Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke adott tájékoztatást a Magyar Honvédség Parancsnokságának helyzetéről és az előttük álló feladatokról. Végezetül a nyugdíjasok helyzetéről és a következő generációk várható kilátásairól tartott előadást dr. Farkas András. A rendezvény elismerések átadásával folytatódott a kiemelkedő munkát végző egyesületek és egyesületi tagok részére. A hagyományoknak megfelelően itt kerültek átadásra az aktív szolgálatot teljesítő katonák részére 2004-ben alapított "Katonák Példaképe" díjak. Az elismerések átadását követően zárásként az I. Katonanemzedéki Találkozó emléktáblájának koszorúzására és a találkozó alkalmával – a Szövetség közelgő 30. évfordulója tiszteletére – meghirdetett ökológiai akció elindításaként faültetésre került sor.
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.