2019. október 11., péntek 11:35

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. október 11., péntek (OS) - Szabályszerű volt a 2018-as költségvetés végrehajtása - folytatódott a magyar gazdaság kifehéredése

    A költségvetési intézményrendszer 2018-ban biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét – ezt állapította meg az Állami Számvevőszék zárszámadási ellenőrzése. A 2018. évi központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak. A jelentéshez kapcsolódó makrogazdasági elemzésében az ÁSZ rámutat: Magyarország gazdasági fejlettsége 2018-ban tovább közeledett az európai uniós átlaghoz, amihez hozzájárult a magyar gazdaság fenntartható kifehéredése.

Az ÁSZ zárszámadási jelentését és a 2018-as makrogazdasági folyamatokról készült elemzést Warvasovszky Tihamér alelnök adta át az Országházban Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének 2019. október 11-én.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/kozeppontban-a-2018-as-koltsegvetes-vegrehajtasa

     Kiadó: Állami Számvevőszék

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.