2019. október 11., péntek 16:32

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. október 11., péntek (OS) - Az NPRSZ hamarosan megnyitja hazánk első, diplomácia és protokoll szakkiállítását

    A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) szeptemberi szakmai napján - melyen a honvédelmi miniszter tartott előadást – Horváth Attila elnök bejelentette, hogy a tervezettnél korábban, 2020 januárjában nyílik hazánk első, diplomácia és protokolltörténeti időszaki és vándorkiállítása a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum társszervezésében.

A beltartalom meghatározása, valamint a bemutatásra szánt műtárgyak gyűjtési munkálatai Hossó Nikoletta, az NPRSZ alapító elnökének ötlete és kezdeményezése nyomán tavasszal megkezdődtek.
A cél precedenst teremtve bemutatni a diplomácia és protokoll területeit, hiszen mindezidáig ilyen tematikájú tárlatot nem rendeztek.
A téma jelentősége, és közérdekű, ugyanakkor zárt jellege miatt komoly érdeklődésre tarthat számot a nagyérdemű látogatóközönség körében. Kiemelt célcsoport az államigazgatásban tevékenykedő aktív, illetve jövőbeni protokoll szakemberek, diplomaták, rendezvényszervezők, tolmácsok és egyetemi hallgatók.

A tárlat a szakmai hitelesség jegyében együttműködő intézmények, közgyűjtemények bevonásával valósul meg: Külgazdasági és Külügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Magyar Nemzeti Múzeum, HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Országgyűlési Múzeum, Zászlómúzeum, Szabadúszó Fordítók- és Tolmácsok Egyesülete.

Bővebben: https://europrotokoll.hu/nemzetkozi-protokoll-szakemberek-szervezete/
     Kiadó: Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.