2019. október 12., szombat 10:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 12., szombat (OS) - Vizes vb - Szabadai Viktor feljelentést tett a sorozatos törvénysértések miatt

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke a mai nappal feljelentést tett a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. ellen, miután a cég a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hozta nyilvánosságra az Iron Corporation nevű céggel kötött, közadatnak minősülő szerződéseit.

A 24.hu több mint két és fél éve próbálja kideríteni, hogy a Bp2017 Kft. mekkora összegre kötött szerződést az Iron Corporation Kft.-vel, milyen célra költötték a befolyt összeget, továbbá hogy a szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek. Állami cég lévén ezek az információk közérdekű adatnak minősülnek, a kft. azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a fenti adatokat. Az adatszolgáltatás megtagadása miatt 100.000 forintos bírságot szabott ki a bíróság, amit a cég közpénzből fizetett ki, ezzel pedig az adófizetők pénzének felhasználásával is visszaélt.

Mivel a cég 15 munkanapon belül nem teljesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletét, ráadásul a közpénz felelős felhasználásáról szóló törvényi kötelezettségét is megszegte, Szabadai Viktor költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

Kiadó: Magyar Liberális Párt