2019. október 15., kedd 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - DK: Szégyen, hogy Orbán támogatja Törökország kegyetlen fellépését

Recep Tayyip Erdogan török elnök köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért támogatja Törökország offenzíváját.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy Orbán Viktor nyíltan kiáll a török elnök és kormánya embertelen fellépése mellett. Miközben a magyar miniszterelnök itthon a keresztényeket félti és kerítést épít a menekültek ellen, Törökországban egy kegyetlen diktátort támogat, aki háborús intézkedéseivel emberek haláláért felelős, és menekültek tömegeit kényszeríti, hogy elhagyják hazájukat. Mi, európai magyarok tiltakozunk a népirtás és ennek támogatása ellen.

Ara-Kovács Attila
EP-képviselő