2019. október 15., kedd 13:39

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - Az üldözött keresztények érdekében tett magyar erőfeszítésekért vehetett át elismerést Azbej Tristan Libanonban.

    A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárát a Levantine Gathering által szervezett első nemzeti imareggelin díjazták.

A közel-keleti üldözött keresztények érdekében tett magyar erőfeszítésekért vehetett át elismerést Azbej Tristan államtitkár a libanoni fővárosban, Bejrútban tartott rendezvényen, ahol a helyi politikai és vallási vezetők egyaránt képviseltették magukat. Részt vett többek között Michel Aoun, Libanon elnöke és Gebran Bassil, libanoni külügyminiszter is.
Azbej Tristan beszédében úgy fogalmazott: a libanoni keresztények a Földközi-tenger keleti medencéjében fekvő ország pótolhatatlan és erős alkotóelemei, akik jelenlétükkel és hiteles tanúságtételükkel nemcsak hazájukat, hanem az egész keresztény civilizációt is gazdagítják.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.