2019. október 15., kedd 19:55

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

    A mai napon benyújtott törvénymódosítással a kormány további segítséget nyújt az otthonteremtésben és védelmet biztosít a NET-programban résztvevő családok számára. A programnak köszönhetően összesen több mint 150 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól, a kormány számukra lehetővé tette, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett visszakapják a bankok által korábban elvett otthonaikat.

A NET-program ügyfelei idén tavasszal tehettek nyilatkozatot annak érdekében, hogy újra tulajdonosaivá váljanak korábbi ingatlanuknak. A sikeres intézkedés keretében a mintegy 32 500-ból 31 900 család, vagyis az érintettek 98%-a jelzett vissza. Az állam által biztosított rendkívül kedvezményes visszavásárlási feltételeknek köszönhetően közülük közel 28 500 család egyösszegben, vagy részletfizetés útján vissza kívánja vásárolni a bankok által korábban elvett otthonát.

A mai napon benyújtott törvénymódosítás lehetőséget biztosít azok számára, akik határidőn belül nem küldtek visszajelzést a felajánlásra, hogy újra nyilatkozatot tegyenek. Ez a teljes ügyfélkör 2%-át, mintegy 650 családot érint, ők a törvénymódosítás alapján újra nyilatkozhatnak.  

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.