2019. október 16., szerda 10:02

A Joint Venture Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) -

    Januárban indult el az online nyomtatványkitöltő alkalmazás, majd év közepétől már többek között a magánszemélyek adószámigénylése, egyéni vállalkozók adózási adatainak bejelentése, változásbejelentés is a web-es felületen zajlik. Jövőre már az adóelőlegnyilatkozatokat is meg lehet tenni, valamint a gazdálkodó szervezetek adatbejelentő lapjai is elérhetőek lesznek ezen a platformon.
Az online számlarendszerben regisztrált adózók száma 353 ezer, a teljesítő adózók száma 266 ezer. A beküldött számlák száma összesen közel 60 millió. A számlabeküldések 96 százaléka elektronikus számlázó programból érkezik.
2021-re a hatóság szeretné elérni az ÁFA-bevallási tervezetek kiajánlását. Itt be lehet majd emelni nemcsak az online számla, hanem az online pénztárgép és az automatákból érkező adatokat is.
A foglalkoztatással kapcsolatos információkat egy komplex információs rendszer (eFIP) tartalmazhatja majd a jövőben, mellyel az adóadminisztrációs terhek tovább csökkenhetnek, a gazdaság tovább fehéredhet, az adózási élmény javulhat és a foglalkoztatott is jelen idejű kontrollt gyakorolhat – avatott be a jövőbeli tervekbe az államtitkár asszony.

     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.