2019. október 16., szerda 12:25

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Az Agrárminisztérium tevékeny részt vállal az élelmiszerpazarlás leküzdésében

    Október 16-a az ENSZ Élelmezési Világnapja, melynek idei mottója: "Tetteink alakítják a jövőt – egészséges táplálkozás az éhezésmentes világért." Ennek alkalmából az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az Agrárminisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös eseményt tartott Budapesten.

Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy napjainkban az élelmiszerpazarlás egyre nagyobb méreteket ölt, és ez a világnap kiváló lehetőség arra, hogy az emberek figyelmét a megelőzés fontosságára irányítsuk. Fontos, hogy minden érintett ember gondolja át, min tudna változtatni saját környezetében, hogy kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és környezetkímélőbb, fenntarthatóbb módon táplálkozzunk. Hangsúlyozta, hogy a helyi termelésnek és értékesítésnek, a kistermelőktől való vásárlásnak komoly szerepe van abban is, hogy a gazdálkodóink számára elősegítsük a biztos megélhetést és javítsuk a mezőgazdaság és a vidéki területek megtartó erejét.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.