2019. október 16., szerda 12:25

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Az Agrárminisztérium tevékeny részt vállal az élelmiszerpazarlás leküzdésében

    A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "Maradék nélkül" programja kiemelt jelentőséggel bír az élelmiszerpazarlás visszaszorításáért folytatott harcban. A munkában együttműködnek az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői, a kutató intézetek, valamint az egyetemek. A projekt informálja a vásárlókat a különböző cselekvési lehetőségekről, legyen szó az élelmiszer tudatos és biztonságos vásárlásáról, vagy annak megfelelő tárolásáról és kezeléséről.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta, hogy a Világnap alkalmából az Egyesület hagyományosan adománykonvojt indít az összegyűjtött élelmiszerekből, hozzájárulva egyben az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezetterhelés csökkenéséhez is. A FAO képviseletében Vladimir Rakhmanin főigazgató-helyettes köszönetet mondott a társszervezőknek, és elismeréssel szólt a magyar kormány tevékenységéről, amellyel  a világélelmezési erőfeszítéseiket segíti.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.