2019. október 16., szerda 15:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Létrejött a Magyar Diplomáciai Akadémia a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusának mai döntésével létrejött a Magyar Diplomáciai Akadémia, amelynek célja a diplomáciai kar utánpótlásának és a magyar nagykövetek külszolgálati felkészítésének biztosítása, valamint a magyarországi diplomáciai vezetőképzés kialakítása. Az Akadémia szakmai tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben végzi, amelynek keretében kidolgozták a képzési programokat. Ezek véglegesítése az alapítást követően hamarosan megtörténik, a képzések elindítása több lépcsőben, 2020 folyamán várható.
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

------------------------------------------------------------------