2019. október 16., szerda 16:34

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Ülésezett a MÁÉRT szakbizottsága

    Budapesten ülésezett szerda délelőtt a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) gazdasági, digitális, önkormányzati, jogi, védelmi és biztonságpolitikai szakbizottsága.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára előadásában kiemelte: a nemzetpolitika fő célja a külhoni magyarság identitásának megerősítése, a családok támogatása és a gazdaságélénkítés. A szülőföldön való boldogulás támogatása érdekében a kormány az elmúlt évek során 5000 külhoni magyar intézmény fenntartható működéséhez járult hozzá, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében pedig 110 új óvoda épül és 683 intézmény újul meg szerte a Kárpát-medencében. Az államtitkár hangsúlyozta: egységes és versenyképes Kárpát-medence kialakítására van szükség az élet minden területén, és az elmúlt évek során a magyar kormány komoly lépéseket tett ennek megvalósítása érdekében.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.