2019. október 16., szerda 17:48

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz -

    A magyar-székely összetartozás napján ki kell fejeznünk elkötelezettségünket közös nemzeti ügyeink mellett. Az anyaországban és a határon túl élő nemzetrészek elválaszthatatlanok egymástól. Sorsunk összefonódik, egymásra támaszkodunk és egymásból épülünk. Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz, egymással összefogva nemzetünk érdekeit hatékonyabban tudjuk érvényesíteni.

Az LMP vallja, hogy a kisebbségi jogok érvényesítése európai alapkérdés. Az Európai Unió egyik legfőbb álma és ígérete a nemzetek közötti együttműködés, és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása volt. Ideje, hogy ez az ígéret végre a gyakorlatban is megvalósuljon az Unióban.

Szintén fontos hangsúlyozni, hogy nem csupán a nemzet egységes, de ökológiai szempontból közös lakóhelyünk, a Kárpát-medence is az. Szerves ökológiai egységként kell gondolnunk a Kárpát-medencére és így is kell kezelnünk. A természetvédelmi, tájvédelmi, klímavédelmi szempontok közös döntéseket kívánnak, hogy megőrizhessük természetességét, szépségét és biológiai sokféleségét közös otthonunknak.

Szükséges az is, hogy támogassuk a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését a nemzeti régiók európai forrásokhoz való hozzáféréséhez. AZ LMP mindenkit arra biztat, hogy aláírásával támogassa ezt a fontos ügyet.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.