2019. október 16., szerda 19:51

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2019. október 16., szerda (OS) - Ma van az Élelmezés Világnapja, amelyet az ENSZ 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánított világnappá. A holnapi Szegénység elleni küzdelem világnapjával együtt figyelmünk most még inkább a világszerte tapasztalható éhezésre, élelmezési gondokra, a szegénység elleni küzdelem fontosságára, közös felelősségünkre, és a minőségi éhezés jelenségére irányul.

    A Közösség által működtetett Ételt az Életért Alapítvány célja az, hogy egészséges, jó minőségű, és egyben megszentelt vegetáriánus ételekkel táplálja a rászoruló lakosságot, és rendszeres jelenléte által némi biztonságérzetét nyújtson nekik. Az ételosztás azonban nemcsak a szegénységben élőknek jelent reményt, hanem a társadalom azon szereplőinek is, akik bizonytalan életkörülmények között élnek, idősek, egyedülállók, betegek, alacsony jövedelműek, bántalmazottak, és még sorolhatnánk.

A Krisna-hívők az élelmezési program által arra is igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy az egészséges táplálkozás egyik fontos alapeleme a vegetáriánus étrend, amely okosan megválasztva minden szükséges tápanyagot biztosít fogyasztója számára. Az erőszakmentes, húshagyó étrend jobb mind a természeti környezet, mind az állatvilág és az emberek számára is.

A hívők a világnap alkalmából kiemelt ételosztást tartanak hétvégén a fővárosban. 900 adag meleg ebéddel - főétel, pékáru, tea és édesség -, valamint egy igen gazdag, húszféle élelmiszerből álló segélycsomaggal várják a rászoruló lakosságot.

www.krisna.hu
www.eteltazeletert.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.