2019. október 17., csütörtök 10:37

A Békatutaj Szabadidősport Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 17., csütörtök (OS) - Fásítással csökkenti környezetterhelését egy magyar utazási iroda

Magyarországon első utazási irodaként szervez faültetést az egri illetőségű Békatutaj novemberben. A kalandtúrákat szervező utazási iroda non-profit akciójának célja, hogy utasai és túravezetői által generált üvegházhatású gáz kibocsátást legalább részben ellensúlyozzák a fák növekedése során megkötött szén-dioxiddal. A hagyományteremtő céllal indított akció keretében első évben 300 csemetét ültetnek el az önkéntesek Eger mellett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Natura 2000 területre

Köztudott tény, hogy az utazás - különösen a repülés - azon emberi tevékenységek közé tartozik, amelyek legjobban terhelik a Föld légkörét üvegházhatású gázokkal, így hozzájárulnak a globális klímaváltozáshoz. A Békatutaj vezetői elhatározták, hogy lépéseket tesznek tevékenységük hatásának csökkentése érdekében.

Az utazásszervező cég minden jelentkezéskor felajánlja utasai számára, hogy fogadjanak örökbe 1, 2 vagy 3 csemetét az utazás távolságának függvényében. Egy csemete örökbefogadásának költsége 1850 forint, amiből fedezik az átlagosan egy méteres magasságú csemeték beszerzését, ápolását és a terület körbekerítését. Csemetét egyébként nem csak utasok fogadhatnak örökbe. Az egyesület bankszámlájára utalva bárki lehet "csemete tulajdonos".

Kiadó: Békatutaj Szabadidősport Egyesület