2019. október 17., csütörtök 10:37

A Békatutaj Szabadidősport Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 17., csütörtök (OS) -

Az akcióhoz a területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága biztosítja. Egy stratégiai együttműködési megállapodás keretében, ők vállalták a terület előkészítését, és kezeskednek a fás élőhely hosszú távú fennmaradásáról is. A faültetés célterülete egy mozaikos jellegű Natura 2000 területre esik, ahol a kisléptékű fásítással a természetvédelmi célok megvalósítása, konkrétan a biológiai és a táji sokféleség megőrzése és fejlesztése is megvalósul. A fásítási program dátuma szándékosan esik egybe az országos 10 millió fa civil akcióval. A Békatutaj utasai és vezetői 300 kis fával szeretnének a 10 millióhoz hozzájárulni.

Hajdú Dániel, a Békatutaj vezetője elmondta: "Tisztában vagyunk vele, hogy az idén elültetésre kerülő 300 fa nem fogja megváltani a világot. Szeretnénk a következő években több és több fát felnevelni, de ennél fontosabb a szemléletformálás és a példamutatás. Bízunk benne, hogy más utazók és utazási irodák is követni fogják a példánkat. Az elmúlt fél év alatt összegyűjtött tapasztalatainkat szívesen megosztjuk, ha bárki felkeres minket, hiszen a cél közös."

Kiadó: Békatutaj Szabadidősport Egyesület