2019. október 18., péntek 16:23

A Magyar Távmunka Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - Lehet-e rugalmas munkarend vagy távmunka csupán bizalmi alapon? És mi van, ha nem az elvárt eredményességet kapjuk a kollégáktól? Elég-e a bizalom ebben az adat vezérelt, ún. "data driven" korban? Napjainkban a bizalom alapja a pontos mérés? Ilyen kérdésekről beszélgetünk a 2019. november közepén megszervezésre kerülő MTMSz XVII. Távmunka Szakmai Műhelyen a Fővárosi Vízművek távmunka projektje és a Jobsgarden friss kutatási eredményei alapján.

    A Jobsgarden legfrissebb felmérése szerint azoknak a cégeknek a 70%-a, ahol most sincs home office, nem is tervezi bevezetni azt. Az elsődleges ok a bizalom hiánya. Nem bíznak a munkatársakban, aggódnak a vezetői kontroll elveszítésétől: tudni akarják ki, mikor, mit csinál, mennyit van egy nap a gép előtt, valóban dolgozik-e, amikor nem látják. (A kutatás linkje: https://www.jobsgarden.hu/mennyire-rugalmas-a-magyar-munkaero-piac/ )

A szakmai napon ismertetésre kerülő kutatásból kiderül, hogy a munkavállalók számára egyre nagyobb érték és egyben elvárás is a rugalmas munkavégzés lehetősége. Ennek szélesebb körű elterjedését és dinamikusabb bővülését a bizalmatlanság és előítéletek kifejezetten akadályozzák Magyarországon.

Hogyan erősíthető a bizalom?

Erre és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ XVII. Távmunka Szakmai Műhely rendezvényünkön. Az eseményen a Fővárosi Vízművek távmunka gyakorlatát is megismerhetik az érdeklődők.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: http://tavmunka.org

     Kiadó: Magyar Távmunka Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.