2019. október 18., péntek 17:21

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 18., péntek (OS) - A hatékonyabb ifjúsági érdekképviselet érdekében háromnapos képzés indult Székesfehérváron

    Országszerte harmincöt szervezettől érkeztek fiatalok a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Vezetőképzőjére Székesfehérvárra október 18-án. A háromnapos, hetven résztvevős, rendezvénnyel a NIT célja, hogy olyan gondolkodó, cselekvő, és aktív fiatalokat képezzenek, akik ifjúsági munkájukkal hozzájárulnak a társadalom formálásához. Az ifjúsági szervezetek vezetői három szekció keretében kapnak felkészítést ahhoz, hogy a jövő értékteremtő civil szervezeteit eredményesen képviselhessék.

A megnyitó során dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkár elmondta, hogy partnerként és erőforrásként tekintenek az ifjúságra a nemzet szellemi, lelki és gazdasági megújításában. Kiemelte, hogy a 2020. évi költségvetés a fiatalokat célzó programok támogatására, úgy, mint többek között az első sikeres nyelvvizsga megszerzése, vagy a vezetői engedélyek megszerzéséhez nyújtott hozzájárulás, mintegy 4,3 milliárd forintot biztosít. Szólt azokról a kormányzati programokról is, amelyek a fiatalok vállalkozóvá válását segítik, mint a 2017-ben elindított "Lépj piacra" vagy a Fiatal Gazda Program keretében meghirdetett pályázatok összesen közel 80 milliárd forinttal.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.