2019. október 20., vasárnap 14:44

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. október 20., vasárnap (OS) - KEP ünnepi megemlékezés október 23-ról, a köztársaság kikiáltása 30. évfordulójáról az Akadémián

    A jelenlegi kormányról úgy vélekedik, hogy senkinek nem akar rosszat. Álláspontja, hogy építeni, alkotni csak békében lehet, ennek fenntartását elsődlegesnek tartja. A stabilitásban mindazok támogatására szükség van, akik erre törekszenek. Az emberek gondolkodásának átalakítása hosszú folyamat.
Hozzászólók kiemelték hogy a rendszerváltoztatás és annak fontos eseménye, az ideiglenes elnök úr személyéhez fűződő korszakalkotó esemény, a köztársaság kikiáltása nemcsak Magyarországon változtatta meg a gazdasági, politikai berendezkedést, hanem a Pán-európai piknikkel együtt nemzetközi hatást generált Németországban és az európai  térségben. Nagy jelentőségű, hogy békés úton történt az átalakulás. Kérdés hangzott el a fiatalokat érintő vonatkozásokról, tanulságokról, valamint a diplomácia szerepéről és jelentőségéről a mai erőviszonyok és politikai fejlemények közepette. Megkérdezték, hogy az utána következő korszak kormányai mennyire hasznosították véleményét, politikáját. Kérdésekre válaszul rámutatott a három fő problémára: 1) rossz irányba tart az emberiség, az atomfegyverkezés bizonytalan kilátásokkal fenyeget; 2) túlnépesedés, 3) klímaváltozás. Szerinte ezeket nagyobb konfliktus nélkül nem könnyen lehet megoldani.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.