2019. október 28., hétfő 09:19

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 28., hétfő (OS) -

Lakcímváltozás bejelentése esetén a személyes ügyintézés során nemcsak a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát) cserélik ki, hanem a személyazonosító igazolvány tároló elemén is rögzítik az új lakcímet, amennyiben a polgár rendelkezik eSzemélyivel. Lakcímadat utólagos rögzítésére csak személyes ügyintézés során van lehetőség. Amennyiben a külföldi cím változásának bejelentése elektronikus úton történik, az új külföldi cím nem kerül automatikusan a személyazonosító igazolvány tároló elemére, erre csak személyes ügyintézés útján van lehetőség.
     Fontos, hogy a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt nem váltja ki az eSzemélyi, a lakcímkártyára abban az esetben is szükség lehet az ügyintézés során, ha ezen adatok már rögzítésre kerültek az eSzemélyi tároló elemén.

Kiadó: Belügyminisztérium