2019. november 2., szombat 09:31

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. november 2., szombat (OS) - A HITELES MOZGALOM egyetért az Adóskamara és más civil szervezetek Kúriának írt levelével. A kormány és a bírói kar vezetése szándékosan megsérti az Alaptörvényt. Nincs jelenleg biztosítva a tisztességes bírói eljáráshoz való jog, Magyarország nem védi a devizahiteles fogyasztók jogait.

    "Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait" – fogalmazza meg az Alaptörvény M cikke. A jelenleg a Kormány és a bírói kar vezetése az erőfölénnyel visszaélő bankokat védi és korlátozza a fogyasztók jogait.

"Mindenkinek joga van ahhoz, hogy … perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el" – határozza meg a XXVIII. cikk.

A Kúria hozza nyilvánosságra, hogy milyen szakmai anyagok és logikai levezetések által hozza meg a jogegységi határozatait (melyeket kötelesek az eljáró bíróságok alkalmazni); konzultációs testületi ajánlásait (amelyekkel a független és pártatlan bíróságokra kívánnak nyomást gyakorolni).

Tisztességes és nyilvános akkor lesz a Kúria eljárása, ha figyelembe veszi a banki károsultak szempontjait is. Tisztességes akkor lesz a Kormány, ha nem csak a Bankszövetséggel, a bankok lobbi szervezetével egyeztet, hanem devizahiteles civil szervezetekkel is.

A Kúriának elküldött levél:
https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/adoskamara-levele-a-kuria-elnokehez---sajtotajekoztato-hatter.html

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.