2019. november 4., hétfő 15:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 4., hétfő (OS) - Bősz Anett harmadjára indította el a jogtudatosság hónapját a kisebbségi csoportok jogegyenlőségéért

    A jogtudatosság hónapja során elsőként a romák, majd a meleg közösség, a fogyatékkal élők és a nők esélyegyenlőségével foglalkozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kisebbségi csoportokat ért jogsértésekre. Sokan nincsenek tisztában azzal, mi számít jogsértésnek, és hogyan tudnának fellépni ellene. A célunk, hogy az állampolgárok tudatosabbá váljanak, felismerjék, ha joghátrány éri őket. Ezáltal a jogegyenlőségért küzdeni képtelen intézmények is a fejlődés útjára léphetnének a diszkrimináció, a hátrányos megkülönböztetés kiszűrésében.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője a jogegyenlőségért folytatott küzdelem értelmében két törvényjavaslatot nyújt be; az egyiket egy átfogó, a társadalmi szakadékokat összehúzó romastratégia kidolgozása, a másikat pedig a munkaerőpiacon tapaszalt diszkriminációk szankciójának szigorítása érdekében. A cselekvésképtelenség millióktól veszi el a lehetőséget egy jobb és igazságosabb életre. Reméljük, ezt a törvényjavaslatokról szavazó kormánypárt is belátja majd.

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/527216514735966/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.