2019. november 5., kedd 13:45

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. november 5., kedd (OS) - Idén is öt kiemelkedő magyar startup kap bemutatkozási lehetőséget a Web Summiton a lisszaboni magyar nagykövetség meghívására a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) standján Budapest Főváros, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával. A Be Smart verseny keretében kiválasztott startupok a Casp – Computer Assisted Super Pipeline, a Family Finances, a PénTech Solutions, a Sineko és a Winedata.

    Halmai Miklós lisszaboni nagykövet a standmegnyitón bátorította a magyar vállalatokat, hogy jöjjenek nyugodtan Portugáliába, mert a magyar nagykövetségre mindig számíthatnak.
Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke hangsúlyozta, hogy egy új vállalkozói generáció nő föl a világban, és az ő támogatásuk legalább olyan fontos, mint a hagyományos vállalkozásoké. Arra ösztönözte a résztvevőket, hogy építsenek új üzleti kapcsolatokat a rendezvényen, és ne veszítsék el a nyitottságukat.
Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke arról számolt be, hogy ez a BVK által vezetett 41. delegáció, amelyek során 175 magyar startup mutatkozhatott be a világ legnagyobb innovációs eseményein, 12 ország 19 városában.
A Be Smart nyertesekkel a hazai közönség november 28-án a Startupok Éjszakáján találkozhat.
A 2019. évi Web Summiton, Európa legnagyobb webtechnológiai fesztiválján 163 országból 70469 vendég vesz részt, akik több mint 1200 előadót hallgathatnak meg. Az eseményekről 2500 újságíró számol be.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.