2019. november 6., szerda 11:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - A múltból táplálkozunk, a jelenben élünk, a jövőt építjük – Jászkun konferencia Kunszentmártonban

A kormány legfőbb nemzetpolitikai célkitűzése az előttünk álló években az identitás megerősítése, a magyar családok támogatása és a versenyképesség növelése itt a Kárpát-medencében – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntőjében a 300 esztendős újratelepítését ünneplő Kunszentmártonban megrendezett "Jászkunság kutatása – 2019" című tudományos konferencián.
Az eseményen a humántárca államtitkára felidézte Kunszentmárton gazdag történelmét, a török hódoltság utáni újratelepítés körülményeit, kiemelve, hogy a romokból újjáépített falu a háromszáz esztendővel ezelőtt Jászapátiból és Jászalsószentgyörgyről érkező családok áldozatos munkájának volt köszönhető, amelynek eredménye jelentős fejlődés lett.
Egy nemzetet csak akkor nem lehet félreállítani, megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik és tisztában van múltjával, egyszersmind van világos jövőképe – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma