2019. november 6., szerda 12:06

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Ülésezett a MÁÉRT oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága

    Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekkel kapcsolatos feladatok koordinálásáért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta: az évről évre nagyobb költségvetéssel megvalósuló Rómer Flóris Terv keretében számtalan külhoni magyar, elsősorban egyházi műemléket sikerült felkutatni és restaurálni. A Rómer Flóris Terv mellett megvalósuló egyik legfontosabb projektként említett a felvidéki Borsi kastély, II. Rákóczi Ferenc fejedelem szülőházának felújítását, amely a magyar kormány több mint 2 milliárd Ft-os támogatásával valósul meg. Hozzátette: szeretnék, ha a kastély – amely interaktív kiállítással, rendezvény- és konferenciaközponttal is kiegészül – valódi Rákóczi-zarándokhellyé válna a jövőben.
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elmondta: a kultúráért felelős államtitkárság fontosnak tartja, hogy minél több magyarországi programot kiterjesszen a határon túlra is. A legfontosabb, külhoniakat is érintő programok között említette a határon túli mikroközösség támogatását célzó Csoóri Sándor Programot, a kisgyermekes külhoni családokat megszólító Közénk tartozol! programot, valamint a helytörténeti kutatásokra fókuszáló Hétköznapi hősök projektet.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.