2019. november 6., szerda 15:28

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Az ÁSZ többször is ellenőrizte a győri önkormányzatot

    "Az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot, illetve annak gazdasági társaságait" – erősítette meg Domokos László, az ÁSZ elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén, az ÁSZ 2018-as szakmai tevékenységéről szóló vitában. Az ÁSZ elnöke hozzátette: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján.

Az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal végzett ellenőrzést Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, amelyek érintették az önkormányzat gazdasági társaságait is. Az ÁSZ 2019. január 10-én hozta nyilvánosságra a győri önkormányzat utóellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben a 2016 decemberében lezárult számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján, az önkormányzat által összeállított intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását értékelte.

Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a Parlament döntései, határozatai alapján, a pártpolitikától függetlenül végzi. Az ÁSZ nem nyomozóhatóság, a megkereséseket, kezdeményezéseket ugyanakkor minden esetben jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja. Az ÁSZ minden megkeresést, kezdeményezést egységes eljárásban kezel és értékel.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.