2019. november 6., szerda 17:38

JAVÍTÁS - OS - A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. november 6., szerda (OS) - Újabb 964 kistelepülési fejlesztés indul a Magyar Falu Program keretében

    A Magyar Falu Program keretében újabb pályázatok eredményeit tette közzé a Miniszterelnökség. Az óvodák játszóudvar-, udvar- és eszközfejlesztésére, illetve temetők fejlesztésére összesen 964 győztes pályázat kapott 4,69 milliárd forint támogatást.
A kormány az "Óvoda udvar" című alprogram esetén 649 db pályázatot támogat, míg a "Temető fejlesztése" című alprogram keretében 315 nyertest hirdetett. A pályázók mindkét kiírás keretében kimerítették a rendelkezésre álló pályázati keretet.

A nyertes pályázók Ügyfélkapun keresztül kapnak értesítést a döntésről, a Támogatói Okiratok kibocsátása a döntést követő öt napon belül megtörténik. A megítélt támogatási összegek száz százalékának előlegként történő kiutalására november hónapban kerül sor.

A Magyar Falu Program keretében az 5000 lélekszám alatti települések 76 százaléka, azaz 2175 település jutott több mint 45 milliárd forint fejlesztési forráshoz. Négy további pályázat elbírálása még folyamatban van, a települések idén az összes megítélt támogatási forrást megkapják.

A nyertesek listája a kormany.hu (https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program) honlapon elérhető.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.