2019. november 7., csütörtök 14:11

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Az üldözött keresztények helyben maradását segíti a Hungary Helps Program Jordániában

    Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Jordániába látogatott, hogy átadja a magyar támogatással megvalósuló helyi humanitárius projekteket. A Hungary Helps, a segítő Magyarország programjának alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

A jordániai "Irgalmasság kertje" képzési központ a magyar támogatásnak köszönhetően több tucat, a hazájukban tapasztalható erőszak elől menekülő iraki üldözött keresztény család számára teszi lehetővé, hogy a keresőkorú családtagok új szaktudást sajátítsanak el. Azbej Tristan a látogatása kapcsán emlékeztetett: a képzésen résztvevők helyi munkaerőpiacba történő integrációja elősegíti a szülőföldjük térségében való megmaradásukat.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.