2019. november 7., csütörtök 15:09

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - A 700. szociális munkás hallgató vette át tanúsítványát

    Ezzel mérföldkőhöz ért a "Felzárkózási Együttműködések Támogatása" elnevezésű európai uniós program.

A tanúsítványt ünnepélyes keretek között a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságának (TEF) vezetője, Sztojka Attila főigazgató adta át Miskolcon.

Az elmúlt 2 évben több mint félezer szociális munkás munkakörben dolgozó vett részt a kiemelt program speciális ismereteket nyújtó képzésén.

A végzettek 165 településről, az ország minden tájáról érkeztek. Alapvégzettségüket tekintve főként szociális munkások, de vannak közöttük óvodapedagógusok, hitoktatók és pedagógusok is.

A jelenlét típusú szociális munkás képzések célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a szegregált környezetben, a mélyszegénységben élő emberek hátrányainak kezelését, a velük való kapcsolatteremtés, kapcsolatfenntartás és kommunikáció módját, megismerjék eszközrendszerét.

A TEF számos olyan programot valósít meg, amelynek célja a hátrányos helyzetű térségek, leszakadó társadalmi rétegek felzárkózása. Ezek egyike a Felzárkózási Együttműködések Támogatása elnevezésű, európai uniós forrásokból megvalósuló projekt, ami főleg olyan területekre koncentrál, ahol komplex telep-program is zajlik. A tanúsítványt átvevő szociális munkások ezekben a szegregátumokban tevékenykednek a lakhatást és humánerőforrás fejlesztést támogató települési programokban.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.