2019. november 7., csütörtök 17:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - DK: Erdogan látogatásának valódi oka Orbánnal kötött illiberális szövetségének megerősítése volt

    A Demokratikus Koalíció szerint Erdogan mai magyarországi látogatásával teljesen egyértelművé vált, hogy a török elnök és Orbán Viktor csupán illiberális szövetségüket akarták demonstrálni Európa előtt. Azt, hogy hiába a hazai és nemzetközi tiltakozás, a magyar miniszterelnök továbbra is segíteni fogja Erdogannak a szíriai kurdok ellen irányított véres háborúját. Nehezen lehetne ugyanis másképpen értelmezni azt a tényt, hogy a két elnök tárgyalásán semmi olyan nagyobb léptékű és hosszabb távú megállapodás nem született, amit a külügyminiszterek vagy a szakminiszterek ne tudtak volna egymás között megtárgyalni. Erdogan látogatása tehát csupán egy gesztus volt Orbán irányába, a két Európa-ellenes politikus illiberális szövetségének megerősítése.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan hajbókol olyan félázsiai diktátorok előtt, akik fittyet hánynak a közös európai értékekre, a demokratikus alapjogokra és a humanizmus parancsára, és szövetségeseit továbbra sem Európában, hanem az elnyomó rendszerek vezetői között keresi.

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.