2019. november 7., csütörtök 18:34

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OS) - Nem a rendőrség útdíjellenőrzésének szigorítása okozza a tehergépkocsik hosszabb várakozási idejét a schengeni határszakaszon. A tehergépjármű-forgalommal leginkább érintett határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek.

    Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján megnövekedett a külföldön nyilvántartott gépjárművekkel kapcsolatos jogsértések, köztük az útdíj meg nem fizetések száma. Ezekben az esetekben a rendőrség a helyszínen lefolytatja a szükséges eljárást. Az ellenőrzés alá vont járműveket a rendőrök a forgalmi sávból parkolókba, kamionterminálokba irányítják.

A magyar rendőrség, illetve a román és a szerb határőrizeti szervek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határátlépésben ne legyen fennakadás. Az érintett határátkelőhelyek teljes kapacitással működnek, az autóbusz- és a személygépkocsi-forgalmat az ellenőrzések nem érintik; forgalmukban nincs jelentősebb fennakadás.

A rendőrség felhívja a tehergépjárművek üzembentartóinak figyelmét, hogy a magyarországi közúti közlekedéssel kapcsolatos kötelezettségeiknek maradéktalanul tegyenek eleget, mert ellenkező esetben a hatóság köteles az eljárás lefolytatására.

     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.