2019. november 8., péntek 11:02

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - A migrációs válság határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól

Az Európai Unió és a schengeni övezet külső határainak védelme a migrációs válság kirobbanása óta prioritást élvez Magyarországon – hangsúlyozta dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Salzburg Fórum osztrák elnökségét lezáró miniszteri konferencián 2019. november 6-7-én Bécsben. A kétnapos konferencia fókuszában a határvédelem megerősítése, az európai menekültügyi rendszer jövője, az embercsempészet elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni országokkal folytatott együttműködés állt.
     Dr. Kontrát Károly hozzászólásában rámutatott, hogy a tömegek Európába özönlése és a fokozódó biztonsági fenyegetettség határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól. A migrációt elsődlegesen a származási országban kell megfékezni, ha ez nem jár sikerrel, akkor a külső határokon kell vizsgálat alá vetni a belépni szándékozókat. Biztonsági és társadalmi érdek, hogy csak olyanok kapjanak védelmet az EU-ban, akik arra ténylegesen rászorulnak.

Kiadó: Belügyminisztérium