2019. november 8., péntek 11:02

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - A migrációs válság határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól

        Az Európai Unió és a schengeni övezet külső határainak védelme a migrációs válság kirobbanása óta prioritást élvez Magyarországon – hangsúlyozta dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Salzburg Fórum osztrák elnökségét lezáró miniszteri konferencián 2019. november 6-7-én Bécsben. A kétnapos konferencia fókuszában a határvédelem megerősítése, az európai menekültügyi rendszer jövője, az embercsempészet elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni országokkal folytatott együttműködés állt.
     Dr. Kontrát Károly hozzászólásában rámutatott, hogy a tömegek Európába özönlése és a fokozódó biztonsági fenyegetettség határozott és egységes fellépést követel a tagállamoktól. A migrációt elsődlegesen a származási országban kell megfékezni, ha ez nem jár sikerrel, akkor a külső határokon kell vizsgálat alá vetni a belépni szándékozókat. Biztonsági és társadalmi érdek, hogy csak olyanok kapjanak védelmet az EU-ban, akik arra ténylegesen rászorulnak.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.