2019. november 8., péntek 12:14

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - "Az Adótanácsadók Egyesülete elhatárolódik Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) elnöke információja alapján a 24.hu portálon megjelent "Jövőre kinyírhatja a katát a Pénzügyminisztérium" írásban közöltektől." – mondta el Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.

        Szervezetünk tudomása szerint nincs olyan elfogadott tervezet, amely a katás vállalkozásokat érdemben érintené. Egyesületünk véleménye szerint az ilyen megalapozatlan híresztelések alkalmasak arra, hogy zavart keltsenek a katás vállalkozások körében.
     Úgy éreztük, hogy az Adótanácsadók Egyesülete által képviselt szakmák hitelességének védelmének érdekében ki kell fejeznünk, hogy károsnak tartjuk a szenzációhajhász információk megjelentetését, amelyek rombolhatják az adótanácsadók és könyvelők szavahihetőségét, megbízhatóságát. Továbbá úgy véljük, hogy minden érintettel, így a pénzügyi kormányzattal is egyeztetések útján kell rendezni az adózási és adminisztrációs területen felmerülő vitás kérdéseket, és bár szükséges elmondani véleményünket a képviselt vállalkozások és szervezetek érdekében, de csak ha véleményünk tényszerű, ellenőrzött információkhoz kapcsolódik.
     Szervezetünk azonban egyet ért azzal a törekvéssel, jobban kell ellenőrizni a kata igénybevételének jogosságát, és meg kell akadályozni a szabályok kijátszását a kisvállalkozások, a munkavállalók és a tiszta verseny feltételeinek érdekében.

     Kiadó: Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.