2019. november 8., péntek 18:05

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - 2020-ban újabb 40 milliárd forint a budapesti egészségügyi fejlesztésekre

    Az orvostechnológiai fejlesztések keretében az elmúlt időszakban több mint 4200 sebészeti eszközzel (műtőasztalok, nagyfrekvenciás sebészeti vágókészülékek, C-íves sebészeti röntgen képerősítők, szemészeti operációs mikroszkópok, defibrillátor készülékek, betegőrző monitorok); 337 db anesztéziai géppel (159 db lélegeztető gép és 178 db altatógép) és 20 képalkotó berendezéssel (DSA, CT, MRI, röntgen;) gazdagodtak az intézmények.
Mindezeken felül több mint 600 traumatológiai ágy, több száz endoszkóp, EKG, Holter, kardiológiai, nőgyógyászati, rehabilitációs-terápiás, szemészeti és laboreszköz, valamint ultrahang készülék került a budapesti és a Pest megyei kórházakba.
Az elmúlt hónapokban eddig nem látott hardverfejlesztés is zajlott: eddig több mint 12 000 informatikai eszköz (szerver, PC, laptop, tablet és nyomtató) beszerzése valósult meg, biztosítva, hogy a régió teljes kórházi informatikai parkja lecserélődjön az év végére.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.