2019. november 8., péntek 18:13

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 8., péntek (OS) - Több forrás keretében is támogatják a halágazatot - A Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program több intézkedése is összhangban van a Bakony Expo céljaival, tematikájával - hangsúlyozta Viski József vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Veszprémben a Bakony Expo megnyitóján.

Hatodik alkalommal rendezik meg november 8-10.között a Bakony Expo-t, melynek kiemelt alapanyaga idén a hal lesz. A látogatók megismerkedhetnek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal, és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek. A bakonyi ízek vásárán a Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a nézelődők mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg. Az eseményen kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink bemutatása kerülnek. A rendezvény célja többek között a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül.
     Kiadó: Agrárminisztérium