2019. november 9., szombat 19:51

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 9., szombat (OS) - PROGRAM A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGÁÉRT

    Külterületek biztonsága, környezetünk védelme 2019-2020 címmel, a rendőrség szakmai felügyeletével indít közös programot az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és az Agrárminisztérium. A Lajosmizsén tartott programindító fórumon mások mellett beszédet mondott Túrós András az OPSZ elnöke, Nagy István agrárminiszter és dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Túrós András kiemelte, hogy a polgárőrök az elmúlt években is sokat tettek a külterületek védelméért és egyre több természetvédelmi feladatot vállalnak. – Az Agrárminisztérium, amely eddig is támogatta a polgárőrök munkáját, és amely ennek a programnak a rangját, szakmaiságát adja, a Belügyminisztérium után immár az OPSZ legfontosabb stratégiai partnere lett – mondta az elnök.

A program céljaként jelölte meg az erdők, mezők, gyümölcsöskertek, tanyákon élők eddigieknél is nagyobb védelmét, valamint azt, hogy az együttműködés eredményeképpen megelőzzék a környezetkárosító, környezetromboló jogsértéseket, például az illegális szemétlerakást és a fatolvajlást. Túrós András arra kérte a 63 ezer polgárőrt, hogy mindannyian ültessenek legalább 5 fát, ezzel is javítva a környezet minőségét.

Nagy István agrárminiszter ugyancsak a közös program és az együttműködés fontosságáról beszélt.

Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány azt említette, hogy az országban évről évre nagyobb a rend, és ennek a sikernek a polgárőrök is aktív részesei.

     OPSZ  sajtóosztály

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.