2019. november 12., kedd 14:38

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - Magyarország a vidékfejlesztés terén is segíti a Nyugat-Balkán európai integrációját

    A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

A találkozón a munkacsoport tagjai áttekintették a mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő regionális kooperáció és a térségbeli reformok helyzetét. Kis Miklós beszédében kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett a balkáni régió fejlődése mellett, ezt bizonyítja, hogy hazánk a térségben aktívan vesz részt a különböző fejlesztési tevékenységekben. Az intézményfejlesztési és az élelmezésbiztonság fejlesztésére irányuló együttműködési projektek lebonyolításában is közreműködünk, és a térségből érkező egyetemi hallgatók magyarországi képzéseinek biztosítására ösztöndíjakat nyújtunk.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.