2019. november 12., kedd 17:39

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - Újra itt a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. November utolsó napjaiban több mint húsz filmre és kísérőprogramra ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.

    A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál: különleges filmélményt ígér az RBG című amerikai dokumentumfilm, amely Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. A fesztivál felhozatalában a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz, emellett a "Zsifi"-n lesz A Pásztor című második világháborús dráma díszbemutatója – Illés László filmje októberben a Los Angeles Film Awards-on a legjobb független filmnek járó díjat kapta.
A budapesti helyszínek mellett az érdeklődők Győrben is megtekinthetik a fesztivál több filmjét.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról részletes információ a www.zsifi.org oldalon található.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány.
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.