2019. november 12., kedd 20:01

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - A HM országgyűlési határozatot terjeszt elő a Magyar Honvédség Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való további részvételéről.

    Európa és Magyarország biztonságát első helyen továbbra is a tömeges migráció, és az azzal járó terrorizmus fenyegeti. Magyarország továbbra is a terrorizmus elleni küzdelem és Iszlám Állam terrorszervezet ellen szervezett nemzetközi koalíció elkötelezett tagja. Ezért  a Honvédelmi Minisztérium országgyűlési határozatot terjeszt elő a Magyar Honvédség Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való további részvételéről, megújítva ezzel a Parlament 2017-ben elfogadott hasonló határozatát.

A nemzetközi koalícióban való részvételünk fenntartásával a terrorizmus elleni küzdelemhez való hozzájárulásunk mellett, tevékenyen tudjuk szolgálni az illegális migráció, illetve az azt kiváltó okok helyben történő megszüntetésére irányuló külpolitikai célkitűzéseinket. A katonai szerepvállalással hozzájárulunk az IÁ által üldözött keresztények védelméhez is.


     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.