2019. november 12., kedd 21:21

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) - Magyar katonai szimulációs projektet fogadott el az Európai Unió. Az Eurosim hatékonyabbá és olcsóbbá teheti a tagállamok haderőinek közös kiképzését.

    Elfogadták az első magyar projektjavaslatot az Európai Unió védelmi célú Állandó Strukturált Együttműködésének (PESCO) keretén belül – jelentette be a Nemzeti Védelmi Ipari és Védelmi Célú Fejlesztésekért, valamint a Haderő-modernizáció Koordinálásáért Felelős Kormánybiztos Titkársága. A Várpalota központtal megvalósítandó Eurosim kezdeményezés célja a résztvevő országok számítógépes szimulátorainak közös hálózatba kötése.

A magyar kezdeményezést a PESCO Titkárság előzetes állásfoglalását követően az EU Külügyi és Biztonságpolitikai Főképviselője, Federica Mogherini a közelmúltban sorolta az általa támogatott projektjavaslatok közé. Ezt követően a tagállami kormányok Állandó Képviselőinek Bizottsága, végül november 12-én a Külügyek Tanácsa vita nélkül fogadták el. A magyar projektjavaslatot német és lengyel támogatással nyújtották be, emellett Franciaország és Szlovénia részvételi szándékát, Görögország, Hollandia és Lettország pedig megfigyelői érdeklődését jelezte.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.