2019. november 12., kedd 21:21

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2019. november 12., kedd (OS) -

    Az Integrált Európai Összhaderőnemi Többcélú Kiképzési és Szimulációs Központ (Eurosim) projekt célja egy európai uniós többnemzeti, összhaderőnemi műveletek leképezésére alkalmas szimulációs rendszer kialakítása a tagországok haderőinek közös kiképzése és gyakoroltatása érdekében – nyilatkozta Maróth Gáspár kormánybiztos. Hozzátette: A szimulációs rendszer alappillére egy olyan információbiztonsági követelményeket kielégítő adatkapcsolat, amely biztosítja az egymástól távol telepített szimulátorok valós idejű összekapcsolását. A megvalósítás és a nemzetközi együttműködés koordinációja érdekében, Magyarországon várpalotai székhellyel kialakításra kerül a program gerincéül szolgáló helyi, nemzeti szintű szimulációs központ. A képesség megteremtése nagymértékben hozzájárulhat a közös európai haderő létrehozására irányuló törekvések sikeréhez – tette hozzá.

A projekt összeállításában Nemzeti Védelmi Ipari és Védelmi Célú fejlesztésekért, valamint Haderő-modernizáció Koordinálásáért felelős Kormánybiztos mellett a Magyar Honvédség Modernizációs Intézete, a valamint a Magyar Honvédség Parancsnokságának Haderőtervezési Csoportfőnöksége működött közre.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.