2019. november 13., szerda 11:24

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - EMMI: Januártól jön a nagyszülői gyed

        Fontos megjegyezni, hogy a nagyszülői GYED csak abban az esetben vehető igénybe, ha a gyermek után más nem kap gyermekgondozást segítő ellátást. A nagyszülő több unoka után többszörösen is igénybe veheti a gyedet, amely a nyugdíj szempontjából jogosultsági időnek számít.
     A Munka Törvénykönyv kedden benyújtott módosításának célja, hogy megteremtse a nagyszülői gyermekgondozási díj munkajogi pillérét, és kimondja, hogy a gyermekgondozási díj időtartamára a nagyszülő fizetés nélküli szabadságra jogosult. A javaslat értelmében ezen időtartam alatt a munkavállaló felmondási védelemben is részesül, továbbá ez az időszak a szabadság és a végkielégítésre való jogosultság szempontjából jogosító időnek minősül.
     A törvénycsomag emellett több a gyermeket nevelő magyar családok helyzetének javítását és a szociális biztonság erősítését szolgáló módosítást is tartalmaz, melyek többek között tovább erősítik a gyermekek védelmét.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.