2019. november 13., szerda 11:25

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Gazdaságvédelmi, családvédelmi, biztonságot erősítő javaslatok a parlament előtt

        A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
     A parlamentet többek között kérjük, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.
     A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében kérjük a parlament felhatalmazását az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez.
     A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtjük a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.
     Tovább csökkentjük a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik pl. a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.
     A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolunk, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.