2019. november 13., szerda 11:25

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Gazdaságvédelmi, családvédelmi, biztonságot erősítő javaslatok a parlament előtt

A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
     A parlamentet többek között kérjük, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.
     A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében kérjük a parlament felhatalmazását az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez.
     A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtjük a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.
     Tovább csökkentjük a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik pl. a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.
     A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolunk, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ