2019. november 13., szerda 12:47

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Határozott fellépés a kuruzslók, "áldoktorok" ellen

        A kormány elkötelezett abban, hogy a magyar emberek a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatásban részesülhessenek, ezért a betegek védelme érdekében fellép a gyógyulni vágyókat megtévesztő, sok esetben haszonleső "áldoktorok" ellen. A kuruzslók tevékenységének visszaszorítását célozza az a törvényjavaslat is, amelyet kedden nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országgyűlésnek.
     A szakképzettségek, tudományos fokozatok, címek és az ezekre utaló rövidítések sokfélesége számos lehetőséget kínál a betegek megtévesztésére, a lakosság egészségének, testi-lelki jólétének veszélyeztetésére. A pszichoterápiás tevékenység jogosulatlan végzése, az egészségügyi visszaélések a természetgyógyászat és a nem konvencionális gyógyító eljárások esetében is szaporodnak. Ezért az orvosi hivatást megerősítő törvény módosításával a kormány megteremti a visszaélések elleni fellépés szabályozott lehetőségét, amivel elkerülhető, hogy tisztességtelen piaci szereplők bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű egészségügyi szolgáltatásokat kínálva megtévesszék a betegeket.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.