2019. november 13., szerda 15:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Kövérék először a szabad sajtót kényszerítették karámba, most az ellenzéki képviselőkön a sor

    Kövér és a Fidesz nem bírta lenyelni a gyalázatos rabszolgatörvény elleni összellenzéki fellépést, a bosszú először statáriális eljárásokban és büntetésekben, most pedig a képviselők jogkorlátozásban ölt testet.

Pedig az önkormányzati választásokon elszenvedett súlyos vereséget követően még arról szóltak a hírek, hogy az állampárt önvizsgálatot tart, visszább vesz az "arcából", de ez a törvényjavaslat azt bizonyítja, hogy a Fidesz semmit nem tanult.

Ha máshonnan nem, a magyar történelemből tudhatnák, hogy antidemokratikus kormányzásra és hatalomgyakorlásra csak kemény válaszok születhetnek, így a választók közel felének képviseletét ellátó politikusok jogainak korlátozására is megfelelő válasz fog érkezni.

Az MSZP minden szigorító változást elfogadhatatlan tart, amely tovább korlátozza a képviselők szabad véleménynyilvánítását és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványait, és a közös fellépés érdekében készen áll a többi ellenzéki erővel való egyeztetésre.

Tóth Bertalan
az MSZP elnök-frakcióvezetője
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.