2019. november 14., csütörtök 12:01

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - Fókuszban a kórházak gazdálkodása és finanszírozása

    "A törvényi előírásoknak való megfelelés a gazdálkodásban éppen olyan lényeges, mint a szakmai protokollok betartása a gyógyításban, ezért fontos, hogy a kórházak betartsák a gazdálkodásukra vonatkozó törvényi előírásokat" – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke, az ÁSZ által az elmúlt években ellenőrzött kórházak főigazgatóinak szervezett vezetőképzés nyitószemináriumán, az ÁSZ budapesti székházában. Domokos László hozzátette: az ÁSZ is érzékeli a finanszírozási és strukturális problémákat. Mint mondta: Az egészségügy finanszírozási rendszere a jelenlegi formájában nem fenntartható.

https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-jol-vezetett-korhazakra-van-szukseg

Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára a konferencián kiemelte: Olyan finanszírozási rendszerre van szükség, ami ösztönzi a struktúraváltást az egészségügyben. Hozzátette: A változás legfontosabb feltétele az együttműködés. Szigeti Szabolcs szerint szükség van a krónikus ellátás kapacitásainak felülvizsgálatára és szükséglet alapú átstrukturálására, illetve egyes ellátási szegmensek célzott átszervezésére és finanszírozásának revíziójára a például a traumatológia, érsebészeti ellátás, de más ellátási területeken is.

https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/a-strukturalis-valtozasokat-osztonzo-rendszerre-van-szukseg

Az ÁSZ ma indult öthetes vezetőképzésén mintegy 20 központi költségvetési intézményként működő kórház elsőszámú vezetője vesz részt.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.