2019. november 14., csütörtök 15:09

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - A CÖF-CÖKA fontosnak tartja az egészségügyi szolgáltatások javítását, fejlesztését. Felkértük orvos szakértőnket, dr. Temesszentandrási Györgyöt (gyakorló orvos, osztályvezető főorvos, PhD a 250 éves Semmelweis Egyetemen), hogy fejtse ki véleményét a "szuperkórház" létrehozásával kapcsolatbanJelezzük, hogy a leírt rövid szakmai véleményt minden erővel támogatni fogjuk. CÖF-CÖKA vezetősége

    Megdöbbenéssel olvassuk a sajtóban utóbbi napokban megjelenő frissen megválasztott polgármesterek nyilatkozatait a fővárosban tervezett egészségügyi beruházásokkal kapcsolatban. Ezen vélemények főként a XI. kerületbe tervezett Dél-budai Centrumkórház, a média és a köznyelv által csak "szuperkórháznak" nevezett intézményt érintik. Nyilatkozataik arról szólnak, hogy minden erejükkel megpróbálják meggátolni ennek az új kórháznak a felépítését. Már ez önmagában sem érthető, hiszen felelősen gondolkodó városvezetőnek éppenséggel örülnie kellene, hogy városa, kerülete új létesítménnyel gazdagodik. Itt azonban ennél sokkal többről van szó. A köznyelv által találóan "szuperkórháznak" nevezett intézmény ugyanis kiérdemli ezt a jelzőt.
Magyarországon jelenleg nincs olyan intézmény, ahol egy helyen tudnánk teljes egészségügyi ellátást biztosítani az arra rászorulóknak.
     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.