2019. november 14., csütörtök 15:17

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - A digitalizáció alkalmazása nélkül nem lehet sikeres az agrárium. A magyar agrárium sikerét tradícióink megóvása, a kiemelkedő szakmai tudás és az innovatív megoldások alkalmazása biztosítja. A 21. század mezőgazdasága, a termeléstől a feldolgozáson át nagymértékben a tudományok és technológiák fejlődésén, azok alkalmazásán múlik – fogalmazott a III. Nemzetközi Vidékfejlesztési Konferencián elhangzott köszöntőjében az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Farkas Sándor Szarvason, a Szent István Egyetem Agrár-és Gazdaságtudományi Karán megrendezett eseményen elmondta: az innovatív megoldások mezőgazdasági alkalmazása azért is nélkülözhetetlen, mert a Föld népessége folyamatosan növekszik, világszerte egyre több élelmiszer előállítására van szükség, ugyanakkor a termeléshez szükséges erőforrások végesek, ez pedig kihat az agrárium minden ágazatára. A gazdasági szereplők egyre inkább belátják, hogy sikeres piaci jelenlétük előfeltétele a versenyképességük világpiaci tendenciákhoz való igazítása, ez azonban csak technológiai fejlesztésekkel és az integráció erősítésével érhető el.

Kiadó: Agrárminisztérium